Rólunk

 

Oldalak

December 2021
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC

A Kistérség

Rólunk

2004. július 14-én többszöri egyeztető tárgyalás eredményeként Szécsény kistérség önkormányzatai megalakították Szécsény Kistérség Önkormányzatainak Társulását, a kistérség területének összehangolt fejlesztésére, térségi közszolgáltatások biztosítására, fejlesztésére, valamint a településfejlesztés összehangolására. A Szécsény Kistérség Önkormányzatainak Társulásának Tanácsa 2005. február 7.-i ülésen döntött arról, hogy a Társulás átalakul Szécsény Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulásává.

A többcélú kistérségi társulás területfejlesztési feladatkörében összehangolja a társulás tagjai és a kistérség területén működő gazdasági szervezetek fejlesztési elképzeléseit.

A közoktatási területen a célja, hogy, elősegítse a kistérség területén működő 5 önálló közoktatási intézmény és 4 közoktatási intézményfenntartó társulás működését, valamint az idei évtől működtessen két új, a Társulás által fenntartott intézményt. (Szent István Általános Iskola és Óvoda, Szécsény Kistérségi Egységes Pedagógiai Szakszolgálat).

Szécsény Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása és a Balassi Bálint Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet 2007. július 1-jétől kezdődően évente kötött megállapodást pénzeszköz átadásáról. A Társulás a megállapodás alapján átad a Megyei Könyvtárnak pénzeszközt a községekben mozgókönyvtári szolgáltatás működési feltételeinek és működtetésének ellátására. Az érintett önkormányzatok könyvtárai a nyilvános könyvtárak jegyzékében nem szerepelnek, ebből adódóan a Többcélú Kistérségi Társulás keretein belül ellátási szerződésen alapuló szolgáltatási együttműködést köthetnek a Balassi Bálint Megyei Könyvtár Ellátóközpontjával a mozgókönyvtári feladatok ellátására.

A Többcélú Kistérségi Társulás saját feladatellátásban (munkaszervezetében) gondoskodik a belső ellenőrzési feladatok ellátásáról. A Társulás biztosítja a Szécsényi kistérséghez tartozó települési önkormányzatok, azok polgármesteri hivatalainak, intézményeinek, intézményi társulásainak, valamint önmaga és munkaszervezetének belső ellenőrzési feladatait.

 
 

Iratkozzon fel hirlevelünkre

* = required field

powered by MailChimp!

Kapcsolat